Най-добрият български тенисист Григор Димитров отдели време, за да отговори на въпросите на своите почитатели в туитър.

Той сподели, че е щял да стане състезател по десетобой, ако не беше тенисист. Той е хванал първата си ракета на тригодишна възраст, а негов учител е бил баща му Димитър Господинов.

По думите му най-хубавото на това да си професионален тенисист е, че пътуваш много по света, срещаш се с различни култури и опознаваш живота.

23-годишният състезател, който заема деветото място в световната ранглиста, заяви, че за него успехът е да вдигнеш трофей и да се събудиш до човека, когото обичаш.

В дискусията се включи и неговата приятелка Мария Шарапова. Тя го попита дали скоро ще отидат отново в "Дисниленд". "Какви са ти плановете за утре?", беше отговорът на Григор.

Димитров сподели, че любимият му филм е "Тетрадката", а ако някога бъде направен филм за него, той би искал да види в главната роля Джони Деп.

Българският тенисист заяви, че предпочитаният от него партньор за мач на двойки е Джон Макенроу, а на смесени двойки - Мария Шарапова.

Ако може да избере един удар на легендите в тениса, който би искал да притежава, това ще бъде сервисът на Пит Сампрас.

Димитров сподели, че най-много от родния му град Хасково му липсват семейството, храната и кортовете. Той допълни, че любимото му ястие е ньоки с пилешко и сос песто, но ако трябва да избира само едно нещо, което да яде непрекъснато, това ще е пържолата.

Южна Африка е страната, която никога не е посещавал и най-много би искал.

"Уимбълдън" е неговият любим турнир, защото "там се е родил тенисът", а любимият му удар сред тези, които ежеседмично печелят класациите на АТП, е атрактивното воле зад гърба от турнира в Базел през 2012 г.

Този удар беше избран за номер 1 за целия сезон.

Димитров сподели още, че тренира пет-шест пъти в седмица, като заниманията му продължават по три часа, а отделно от това работи доста във фитнеса.

Той определи себе си като интроспективен, див и страстен.