Черно море победи с 2:1 "Левски" на "Тича" в мача от 19-ия кръг на А група. Зрителите във Варна видяха три гола, отменена дузпа, сблъсък между футболистите на два тима и червен картон.

"Сините" от София бяха по-активният тим в началото на мача, но след средата на първото полувреме изпуснаха инициативата.

Така, в 31-ата минута Бергонси стреля добре с глава, но Пламен Илиев успя да докосне топката с върха на пръстите, тя се отби в напречната греда и излезе в корнер.

Най-спорната ситуация преди почивката пък дойде в 35-ата минута. Бакари бе изведен сам срещу Пламен Илиев, футболистът на Черно море пусна покрай Илиев топката, след което имаше съприкосновение между двамата играчи, а Бакари падна в пеналта. Христо Ристосков посочи бялата точка, но след консултация с дежурния асистент зад вратата на "Левски" отмени решението си.

Варненци все пак стигнаха до гола в 41-ата минута, когато Георги Илиев бе изведен добре и не сбърка от близо за 1:0.

Кевин Бру, който започна като титуляр двубоя, пък бе заменен от наставника на "Левски" Антони Здравков още в 38-ата минута, като в игра се появи Пламеен Димов.

Домакините удвоиха преднината си в 61-ата минута, когато Георги Илиев центрира в наказателното поле, Пламен Илиев излезе неразчетено и увисна, а Бакари вкара с глава за 2:0.

"Сините" върнаха едно попадение в 77-ата минута. Нуно Пинто центрира добре, Георги Китанов не бе убедителен в намесата си, а Ларсен Туре засече от близо за 1:2.

До края играта загрубя, напрежението нарасна, което доведе в 80-ата минута до сблъсък и разправии между футболистите на двата отбора. В последствие Сашо Емилов получи втори жълт и съответно червен картон и остави варненци с човек по-малко до края на мача.

Възпитаниците на Антони Здравков натиснаха в края на мача, но Китанов показа класа и успя да опази вратата си от нов гол.

Във временното класиране селекцията на Георги Иванов - Гонзо е на 7-о място с актив от 30 точки. "Левски" е 5-и с 31 точки.