„На много места сме изнасяли концерти по света, но честно си признавам, че такъв кошмарен път като този от София до Русе онзи ден не бяхме изминавали. Най-тежко му беше на батe Венци, защото като хлътваше колата в пряспа, нямаше накъде и той буташе“. Така описа накратко снежното приключение Николай Иванов, който заедно със своите „Български ханове“ направи в четвъртък вечерта възхитителен концерт за русенци.
По обясними причини не всички, които бяха се подготвили да слушат невероятните интерпре тации на български, балкански и други причудливи ритми в сряда вечерта в зала „Филхармония“, успяха да дойдат на следващата вечер в Операта. Но очевидно в салона бяха най-възторжените почитатели на групата, която се е прочула с уникалната енергия на своите изпълнения.
Виртуозът на цигулката Венци Такев, самородният талант на тъпана и гайдата Кольо Иванов от Стралджа, лидерът на групата Николай Иванов, който поразява както с композициите си, така и със стремглавите клавирни ритми и вокалите, възнаградиха публиката за дългото чакане предишния ден. А изумителното майсторство на младия бийтбоксер Скилър, който е и световен шампион в тази арт дисциплина от това лято, накара особено по-младата публика направо да пощурее от възторг.
Околовръстно хоро, Българско танго, родопски мотиви и мелодични звуци от Катманду пренесоха русенци в дивните пространства на други светове. Накрая, след биса, който зрителите си поискаха настойчиво с аплодисменти, Венци Такев поднесе няколко музикални поздрава /брои ги до четири, после просто обявяваше: „Друг поздрав!“/. А десетки фенове и приятели на музикантите останаха да чакат своите любимци да ги приветстват лично и да им благодарят за колоритния празник.