Пожароизвестителна инсталация за 24 802 лева ще бъде закупена за спортен комплекс „Дунав“, ако на предстоящата сесия съветниците одобрят предложението за корекция на общинския бюджет. Системата ще гарантира безопасността на участници и зрители по време на мачовете и събитията, които се провеждат в залите на комплекса.
Общинската администрация предлага и две други корекции. Едната е за закупуване на моторен трион за 1100 лева заради необходимостта от премахване на клони и дървета. Настъпилият зимен сезон пък изисква увеличение на персонала, който се грижи за възрастните в дом „Милосърдие“. Предложението е да бъдат назначени 6 огняри, които ще бъдат заети само през отоплителния сезон. За техните заплати са необходими 5245 лева.
Две детски градини също имат нужда от допълнителни пари. „Пролет“ иска да си купи филтър за басейн за 4500 лева, както и ударопоглъщаща настилка за площадка за 3425 лв. На „Звездица“ пък е необходим компютър за 838 лева. Лаптопът ще бъде използван за въвеждане на данни по новите информационни програми за прием на деца във филиала на детската градина.
Предложение за размяна на пари от различните финансови пера има и кметицата на Николово, която е заявила необходимост от 2000 лева за закупуване на материали за благоустройство.