Баща и син бяха осъдени да платят по 2000 лева глоба на държавата, защото пребили 11-годишно дете, за което се съмнявали, че може да е откраднало вещи от колата им.
Инцидентът е станал на ул. „Видин“ на 28 октомври миналата година. И бащата, и синът едва са завършили средно образование, водят се безработни, но имат коли „Тойота Авенсис“ и БМВ. Предния ден от тойотата били откраднати дребни вещи. Затова, когато двамата видели две хлапета да се навъртат около колата, решили, че точно те са извършителите на кражбата.
И.И. и А.И. хукнали срещу момчетата и успели да спипат едно от тях в близък хранителен магазин. Детето било буквално пренесено за яката на улицата, след което безжалостно удряно в един трансформатор наблизо. Едва когато от главичката на момченцето рукнала кръв, двамата бабаити явно се уплашили. Затова го повлекли към мазето на блока си и го измили от кръвта. Но и там боят продължил, защото детето продължавало да твърди, че няма нищо общо с кражбата от предния ден.
Накрая все пак пуснали момченцето да си ходи. То пък веднага се оплакало на майка си и така двамата бабаити стигнали до съд. Поведението на подсъдимите е брутална демонстрация против установения ред в обществото, при това извършена, без те да имат каквото и да било основание да смятат, че детето е автор на кражбата от автомобила, категоричен беше съдът и ги призна за виновни. Като неосъждани до момента се отърваха само с глоби. Но родителите на пребитото дете спокойно могат да ги съдят и за обезщетения, защото ужасът, който момченцето е преживяло, наистина е голям. И далеч по-страшен от раните след побоя.