30-годишен осъждан мъж е автор на потресаващата катастрофа на кръстовище Олимп миналата събота, когато водач на зелен „Опел Корса“ удари 31-годишна пешеходка, която пресичала на зелен светофар. Тялото на пострадалата отскочило на покрива на автомобила, който се движил още 60 метра, след което водачът спрял пред бившето кино „Здравец“, хвърлил жената на тротоара край пътя и невъзмутимо продължил напред. В това време шофьорът на движещата си след него кола се обадил на тел.112 и съобщил номера на наглеца. 
Екип на Спешна помощ е откарал блъснатата 31-годишна жена в Интензивно хирургично отделение с опасност за живота. Дни по-късно тя се стабилизира, но и в момента е на лечение в болницата.
Опелът е открит същия ден пред блок в „Здравец Изток“, но се оказало, че 58-годишният му собственик Ю.К. не го е карал в това време. Разследването по случая установило, че Ю.К. е продал колата, но сделката не е минала през нотариус. Следващият собственик по същия начин я продал на трети човек и точно той направил катастрофата.
За да заблуди полицията, рецидивистът я оставил пред блока на първия собственик, но полицията успя да стигне до него и по безспорен начи да докаже, че той е блъснал жената. В момента виновникът е задържан в ареста до изправянето му на съд.