Футболистите на „Дунав“ ще закрият с купон днес есенния сезон в „Б“ група. Вчера момчетата получиха заплати, след което старши треньорът Самир Мъстънов им раздаде програми за самостоятелна подготовка през почивката. Първият сбор през следващата година ще е на 15 януари.
Двама от младите футболисти на „Левски“ /София/, залегнали в плановете за зимна селекция, отказаха да пристигнат на проби в русенския отбор. Цветелин Тонев и Христофор Хубчев обяснили на спортния си директор Христо Йовов, че предпочитат да изчакат шанса си за първи мачове в мъжкия тим на софийските „сини“. Христофор няма нищо общо с бившия национал и сегашен треньор на „Берое“ Петър Хубчев.
А Мъстънов и президентът на клуба д-р Симеон Симеонов тръгнаха в сряда към Варна, където трябваше да наблюдават мача на футболистите до 19 години на „Черно море“ и „Левски“. Целта им бе да видят как ще се представят предложените им от Йовов други проектопопълнения. Двамата обаче били принудени да завият обратно към Русе заради затворения от разкривени тирове с износени гуми път край Бъзън.
„Ще поканим хората, които не можахме да гледаме, на първата ни тренировка през януари. Става дума за три-четири момчета от „Левски“, каза Самир Мъстънов пред „Утро“.
Той заяви, че всички футболисти на „Дунав“ с изключение на Младен Стоев и Николай Петров ще останат в отбора и през пролетта.
„Нито едно от момчетата не е изявило желание да напусне. Напротив - амбицията ни е да поработим добре и да покажем повече през следващия сезон, защото този отбор наистина не заслужава сегашното си място в таблицата“, каза Мъстънов.