На четири сигнала за закъсали в преспите бусове и леки коли са реагирали спасителите към пожарната в сряда вечерта. В 18.30 часа на Мойсев баир отрядът е изтеглил буксуващ микробус с девет човека, сред които 12-годишно дете. В 21 часа екип от Две могили е отишъл до разклона за Екзарх Йосиф по сигнал за закъсало семейство с дете в кола. Бащата обаче отказал тримата да бъдат превозени на топло и останали да чакат разчистването на пътя. По същото време пожарникари от Бяла са изтеглили микробус с деца до Гара Бяла. В десет без двайсет същата вечер спасители с верижна машина са изтеглили закъсал автобус с работници по пътя Русе-Щръклево до центъра на селото.
В Русе специалният спасителен отряд на пожарната е разчистил от улици и тротоари десетина паднали дървета. Същата операция е проведена е в Борово, а по-късно в отсечката Ветово-Глоджево и на пътя за Обретеник.
Въпреки че в сряда вечерта електрозахранването до всички населени места в Русенско бе възстановено, вчера 9 селища отново осъмнаха без ток.
Екипите на „Енерго-Про Мрежи“ непрекъснато отстраняват повреди по съоръженията и са възстановили електрозахранването на близо 200 населени места, но едновременно с това възникваха нови повреди, които прекъснаха електроподаването в други райони, обясниха от компанията.