Стотици тирове изчакваха вчера на бул.“България“ да бъдат обработени на Дунав мост, преди да напуснат страната. Дългата опашка се образува, тъй като в сряда през нощта пътят към Бяла и обратно бе затворен за 6 часа заради десетки закъсали тежки камиони по баирите. Край Бяла опашката от тирове се е проточила на десет километра. След отварянето на пътя в 1.05 часа след полунощ тежкотоварните камиони са пристигнали на граничния пункт около 4 часа и са го задръстили. За решаване на проблема от митницата вчера пуснаха допълнителни гишета на Дунав мост.             
На граничния пункт в Гюргево пък се обработваха превозваните товари, което още повече забавяше работата.
Причини за критичната ситуация през нощта бяха снегонавяванията по пътя и липсата на вериги при много шофьори на тежки камиони, обясни директорът на Областно пътно управление Пламен Петков. По думите му след 17 часа в сряда се е наложило движението да бъде спряно, докато техниката на Пътното почисти преспите и изтегли закъсалите тирове.
Всички пътища вече са проходими с изключение на отсечката Глоджево-Сеново, където има преспи с височина 2 метра. Вчера за там замина роторен снегорин. По пътя Иваново-Две могили пък разчистеният снег е с височина 3 метра.
В близките 10 дни снеговалежи не се очакват, но температурите рано сутрин ще са под нулата. Утре и в неделя живакът ще слезе до минус 9 градуса. В понеделник градусите ще се вдигнат с три деления, а във вторник ще паднат до минус 10. Едва в четвъртък температурата ще бъде минус 1 до един градус, след което пак ще пада. Максималните температури няма да надвишават 1-2 градуса.