Футболист на ФК „Борово 2000“ трябва да плати 1500 лева за унизително зашлевения шамар на футболен съдия. Това е окончателното решението на Окръжния съд, който увеличи с 500 лева обезщетението за обидната сцена.
Мачът между ФК „Марисан“ - Русе и ФК „Борово 2000“ - Борово се играл на 23 май 2012 година на градския стадион в Две могили. Футболната среща между двата отбора протичала нормално до 72-та минута, когато отборът на „Марисан“ отбелязал втори гол във вратата на „Борово 2000“, което повишило напрежението на терена. Състезателите от боровския клуб наобиколили един от асистент-съдиите и започнали да го блъскат. Това наложило главният съдия да прекрати мача. Играч номер 4 от Борово обаче не приел равнодушно решението за край на двубоя и решил да отиде при футболния рефер и да му потърси отговорност. Побягнал към съдията и когато стигнал до него псувайки, му ударил шамар. Бузата на рефера пламнала, а охранители и полицаи съпроводили съдийската бригада до безопасно място.
Студентът-футболист първо бе наказан от Беленския районен съд с 1000 лева глоба за обидната хулиганска саморазправа. След няколко месеца съдията потърси 5000 лева обезщетение от ритнитопковеца. Магистратите от Бяла обаче му присъдиха само 1000 лева. Но реферът обжалва решението им пред Окръжния съд в Русе, който прецени, че човекът е бил унизен публично, изпаднал е в депресия и е понесъл тежки морални страдания, и осъдиха футболистът-хулиган да плати на съдията 1500 лева.