Страхотна виелица се изви от вторник вечер по пътищата за Бяла и Разград и ги затвори за броени часове. Силният пулсиращ витър от североизток със средна скорост над 70 км/час постоянно помиташе натрупания по полетата сняг и образуваше по двете пътни артерии преспи с височина над 1 метър.
Тази ситуация ни накара да поискаме от полицията да спре движението на хижа „Приста“ в 22.30 часа, за да могат всичките 69 машини, които изкарахме на пътя за Бяла, да почистят преспите, каза вчера директорът на Областно пътно управление Пламен Петков. Паднали от бурята дървета край Волово и между Обретеник и Ценово допълнително са утежнили обстановката. Пет от летящите по пътя тирове пък са закъсали в преспите при рисковани изпреварвания. В 1 часа след полунощ в сряда техниката от 6 лугоноски, 26 пясъкоразстилача, 30 машини с гребла и 7 челни товарача са разчистили пътя.                 
Вчера през деня обаче вятърът не стихна и натрупа големи преспи до Индийска колиба. Това наложи движението там да бъде пренасочено в една лента, което доведе до образуване на големи опашки както по главния път, така и по обходния през Иваново, сигнализираха в редакцията шофьори. Следобед пък в Бяла валеше такъв сняг, че видимостта бе само на 50 метра. Въпреки това снегопочистващата фирма в района чистеше пътя до асфалт.
Същата ситуация пообед се повтори и в участъка от ДЗС до Писанец. От навяванията там се образуваха преспи с височина 1.40 метра. Фирмен автомобил се обърна малко преди ДЗС и движението бе спряно на Русофилите и откъм Разград за 40 минути, като в помощ на десетте снегопочистващи машини се включи и роторен снегорин, уточни Пламен Петков. Пътят за Щръклево бе станал непроходим. Около 13.30 часа леките автомобили се пропускаха поетапно в двете посоки, а в 15 часа за Разград тръгнаха и камионите. В обратната посока товарните автомобили обикаляха през Попово, за да не се получи задръстване, допълни Петков, който лично следеше работата на грейдерите поради нарушената видимост от виелицата.
Към 19 ч вчера шофьор съобщи в „Утро“, че вече 2 часа чака в задръстване между Борово и Две могили заради непочистен път.