Огромен надпис „Оставка“ се белна вчера на хълма над рибарника на село Бъзън. Думата е изписана върху 3 декара тревна площ и след вчерашния сняг се забелязва отдалече. Снимката на протестния надпис е направена и качена във Фейсбук страницата на селото от Танжу Ахмед - една особено популярна личност сред жителите на Бъзън и собственик на озеленителната фирма „Пешо груп“ ЕООД. Необичайното име се дължи на едно необичайно обстоятелство - съселяните на Танжу го наричат Пешо и така стават кръстници и на фирмата.
За да няма съмнения за кого се отнася исканата оставка, Ахмед обяснява в социалната мрежа, че става въпрос за правителството.
Природата е моята сцена, на която изразявам своите схващания за добро и лошо, коментира оригиналният автор. Той е доволен, че използвайки природния ефект, неговият призив ще се набива в очите на преминаващите чак до края на пролетта, когато тревата се изравни.
Надписът изрязах с храсторез още преди една седмица, но очаквах да завали първия сняг, за да направя снимката, защото само така всичко изпъква и се забелязва отдaлеч, обясни пред „Утро“ Танжу Ахмед.
На същия хълм на предишните местни избори той изписал номера на своята бюлетина 52 като кандидат за общински съветник от „Коалиция за възраждане на Русе“.
Ахмед разказва, че първоначално е бил областен лидер на Зелената партия на Александър Каракачанов, но като видял, че тя е загубена кауза, видял алтернатива в НДСВ.
Пешо е моят коректив, той поддържа страницата на селото във Фейсбук, а освен това помага на кметството при поддръжката на зелените площи и зацветяването напълно безвъзмездно, хвали го кметицата на Бъзън Василена Цанкова.