Русенската лека атлетика завоюва три медала на възобновения след пауза от 21 години легендарен някога международен турнир „Самарско знаме“ в Стара Загора.
Очакваният като че ли с най-голям интерес финал на 100 метра завърши с второ място за спринтьора на „Локомотив“ /Русе/ Денис Димитров. Българският рекордьор при юношите и младежите сякаш все още не може да намери формата си от миналата година и даде време от 10,46 секунди.
Победител стана състезаващият се за Катар Самюел Френсис, който спря хронометрите на 10,33. С 10,28 в сериите Френсис подобри рекорда на турнира.
Третото място остана за още един локомотивец - Йордан Йовчев спечели бронза, но не впечатли с постижението си от 10,73 секунди.
Сава Тодоров от „Дунав“ се пребори за сребърен медал на 800 метра. Той финишира за 1:54,98 минути срещу 1:52,63 на шампиона Немяна Коич от Сърбия. И двете времена са далеч от високите европейски стандарти, но прави впечатление, че Сава бележи безспорен напредък под ръководството на треньора Дончо Димитров. 
Спринтьорката на „Локомотив“ /Русе/ Радостина Стоянова завоюва бронзово отличие на 100 метра. И нейният резултат обаче - 12,28, е твърде далеч от истината.
Победителката Инна Ефтимова грабна златото с 11,40.