Няколко бивши футболисти на италианския Парма ще бъдат изправени пред съда за взимане на пари по фалшиви договори за реклама за компания "Пармалат", която е собственик на клуба, предаде "Франс Прес".

Сред футболистите, които ще бъдат изправени пред съда, са българската легенда Христо Стоичков и аржентинецът Хуан Себастиан Верон.

Прокуратурата в Парма е поискала съдебни действия срещу бивши футболисти на клуба за неволно предизвикване на "изкуствен фалит".

Общо 26 души – футболисти, мениджъри и агенти, ще бъдат изправени пред италианския съд. В периода 1992-2003 близо 10 милиона евро са излезли от касите на "Пармалат" за заплати на футболистите.

Въпросните играчи са имали фалшиви договори за реклама. Тази схема е позволила на собственика на компанията да преведе фиктивни допълнителни заплати на звездите.

Разследването срещу клуба, което започна още в началото на миналата година, е част от това за фиктивния фалит на компания "Пармалат".

Припомняме, че Камата игра за италианския клуб през сезон 1995/1996, след като премина в Серия А от испанския гранд Барселона.