Осем години и половина затвор при първоначален строг режим присъди Русенският районен съд на Велизар Дамянов за това, че разкарвал из България и чужбина Деница С., за да проституира. Мъжът ще трябва да плати и 35 000 лева глоба. Освен това той ще трябва да обезщети с 60 000 лева и жената за причинени страдания и мъки. Присъдата може да се обжалва пред Окръжния съд.
Осъжданият вече Велизар бе признат за виновен, че от 1 август до 30 ноември 2012 година е разхождал с развратна цел Деница от Русе в Плевен. За участие в полов акт тя получила 250 лева, независимо че било с нейно съгласие. Паричната облага от сексуалната игра бе отнета в полза на държавата.
Велизар бе осъден и за това, че от 10 януари до 26 март 2013 година разкарвал Деница в чужбина - в австрийските градове Линц и Щайр, като целта отново била да задоволява мъже за пари. Жената обаче била заблудена по каква причина стяга куфарите за Австрия, тъй като й било казано, че ще работи на автомивка в Линц. Вместо това била използвана да печели пари с тялото си, за което получила 11 350 евро или 22 198.67 лева, които също бяха отнети в полза на държавата.
Велизар беше задържан на 31 октомври 2013 година. Според негови близки жалба срещу него е подала самата Деница, която искала да му отмъсти, защото спрял да й обръща внимание и се хвърлил в обятията на друга. С нея той даже стягал сватба. Има данни, че Велизар често пътува в чужбина и официално се занимава с внос на коли.