Кой е като нас, имаме си езеро с блатна растителност край детската площадка. Така иронично описват появилия се по неясни причини мини басейн жителите на блоковете „Стрела“ и „Комета“ на ул.“Доростол“. Езерото се намира в една от градинките в пешеходната зона около жилищните сгради точно до катерушките и люлките, където малчуганите се отдават на игри. От самопоявилото се басейнче вече стърчат дебели папури, а с усмивка хората прогнозират, че е възможно скоро да се появят и риба и водолюбиви птици.
По думите на живеещите в района хора езерцето се образувало още преди 4-5 години, а с течение на времето се е разраствало и станало пълноводно. Според тях причина за това е ВиК проблем, който не е решен. Така от спуканата тръба водата се изливала в езерото.
Ние всички плащаме тази вода, а тя се излива по улици и градини, негодуват хората. Признават обаче, че не са пускали официално оплакване във ВиК, а са сигнализирали екипи, които ремонтират в района. След сигнал на „Утро“ от дружеството заявиха, че ще направят проверка.