Държавата спешно да финансира проектиране и реконструкция на пътя Русе-Велико Търново в четирилентов. Общински съветници на ВМРО от Русе, Бяла, Велико Търново и Горна Оряховица едновременно внасят това обръщение към правителството за гласуване в своите общински съвети.
Вносителите напомнят, че независимо че се води международно шосе, този път не е ремонтиран от 15 години, а параметрите му отдавна не отговарят на засиления трафик по него. В резултат катастрофите са ежедневие, а местните го наричат „Пътя на смъртта“.
Мрачната статистика през последните 10 години сочи, че в участъка Русе - Велико Търново е имало 997 пътно-транспортни произшествия, 541 ранени и 133 убити.
Затова воеводите настояват общинските съвети на 4-те града да заявят на висок глас, че държавата трябва да финансира реконструкцията на пътя. И това би могло да стане чрез предвидения в бюджет 2014 целеви фонд от 500 млн. лева за регионални проекти.
По този начин ще подкрепим и областните управители, които също вече заявиха, че този път трябва да е приоритет, коментира Искрен Веселинов. Това би бил малък знак за подкрепа към нашия регион, в който от десетилетия няма голям инфраструктурен проект, който би помогнал да излезем от стопанската и демографската криза.