Влошено здравословно състояние попречи на Георги Петров да се изправи пред Окръжния съд вчера, където показания бяха готови да дадат десетина свидетели. Мъжът е обвинен, че не е изпълнил договорните си отношения със завод „Биомел“ и освен това го завлякъл с 600 000 лева. За тази сума Петров е трябвало да достави на фирмата 3000 тона фуражна пшеница. В крайна сметка нито изпълнил задължението си, нито върнал дадените му пари и духнал в Англия. Там той е открит с европейска заповед за арест.
Към момента Петров изтърпява предишно свое наказание - за данъчни престъпления. Явно обаче затворът в Белене не му се отразява добре, тъй като през последните дни правел хипертонични кризи. Заради здравословните проблеми той най-вероятно ще бъде пратен на изследвания и лечение в София, обясни неговият адвокат.
Тъй като присъствието на Петров в съдебната зала е задължително, съдът отложи делото. Освен това ще се търси и официална справка от затвора в Белене за здравословното му състояние и какво лечение му е предписано, за да се прецени дали Петров може да присъства на заседанията.