Сагата около продадения по времето на областния управител Мария Димова терен край Левента, който всъщност се оказва собственост на БТК, е на път да бъде решена в съдебната зала. Финалната дума се очаква да пристигне като коледен подарък за поставеният в шах пловдивски бизнесмен Явор Кидиков, тъй като Окръжният съд ще се произнесе с решение по абсурдния казус до 25 декември.
Както „Утро“ подробно разказа, той броил 141 121 лева през 2009 година за имот от 10 декара до телевизионната кула, който обаче не може да ползва, защото всъщност е собственост на трета страна.
Вчера стана ясна икономическата експертиза, която съдът назначи в началото на ноември. Тя имаше за цел да изясни за каква лихва има основание да претендира управителят на „Реал 24“. Първият вариант е изчислен от датата на сключване на сделката до 6 юни 2013 година. Според него бизнесменът има право на 60 108,91 лева. Вторият вариант показва право на лихва за периода от малко повече от половин година и е за по-скромната сума от 8121,46 лева.
Освен лихвата, бизнесменът си иска и броените 141 121 лева за терена, на който така и не е стъпил, плюс адвокатските хонорари и разноски по делото.