Възможно е мачовете от "А" група да останат без телевизионно покритие след първия кръг на шампионата, ако телевизията, която държи правата за излъчване, не изпълни финансовите си ангажименти.

Новината бе обявена от фирмата, държаща правата за мачовете - Футбол Про Медиа ООД, в която съсобственици са Кирил Домусчиев и Тодор Батков. Футбол Про Медиа ООД изплати своята част от дължимото на БФС, което се равнява на 40 процента от цялата сума.

"За съжаление нашият партньор ТВ СЕДЕМ ЕАД е в нарушение на финансовите си ангажименти към "Футбол Про Медиа" ООД, което ни дава законно и договорно основание да забраним на ТВ СЕДЕМ ЕАД излъчването на футболните срещи. За да осигурим нормална атмосфера за двубоите от първия кръг на "А" ПФГ, които се чакат с интерес от всички, ние няма да лишим зрителите от възможността да гледат на живо по ТВ7 дербитата Левски – Локомотив /Пловдив/ на 19 юли 2014 г. и Литекс – ЦСКА на 20 юли 2014 г. Това обаче ще бъде нашият единствен компромис", съобщават от Футбол Про Медиа.

Това означава, че вечното дерби между Левски и ЦСКА на 27 юли може да остане без телевизионно покритие.