"Преди този сезон, Димитров е минавал втория кръг на турнир от Големия шлем само веднъж. Той спечели първата си титла от ATP миналата есен и започна този сезон класиран № 23. Седем месеца по-късно 23-годишният българин направи своя дебют в топ 10 на фона на един сезон на постижения. Той започна годината с място на четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия. След това той натрупа още три титли, всички на различни повърхности, и достигна до полуфиналите на Уимбълдън миналия месец", коментира Sports illustrated в годишната си класация за най-добрите постижения на турнирите на АТП за изминалия сезон.

Григор Димитров беше отличен за пробив на годината и за "най-добра точка" в мача му срещу Анди Мъри на полуфинала на Откритото първенство в Акапулко. "Разиграването от 27 удара накара и двамата да тичат и да се приплъзват по корта, като покриват почти цялата му площ", обясняват от списанието.

За българина има и трето признание - за "най-човешка постъпка". От списанието припомнят, че в мача си с Кей Нишикори в Маями Димитров помогна на едно от момичетата, които подават топките, след като му прилоша в жегата.