Новият директор на Главна дирекция "Национална полиция" главен комисар Тодор Гребенаров беше представен днес пред служителите на ГДНП от главния секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров, съобщиха от вътрешното ведомство.

Гребенаров приоритет в работата му ще бъде различният подход в организацията на патрулно-постовата дейност, както и реализиране на мерките в борбата с битовата престъпност. Той благодари на ръководството на министерството за гласуваното доверие и сподели пред служителите своите впечатления за работата на ГДНП по отделните направления на дейност.

Новият директор представи своята визия, за това как главната дирекция да функционира по-ефективно и успешно. Главен комисар Гребенаров благодари и на досегашния директор на главната дирекция главен комисар Ангел Антонов, който се оттегля от поста по лични съображения.

Главен комисар Тодор Гребенаров е завършил НВУ "Васил Левски"- Велико Търново. През 1995 година започва работа в ОДМВР-Пловдив като полицейски инспектор. Девет години е началник на отдел "Охранителна полиция" в областната дирекция. Със заповед на министър Цветлин Йовчев от 15 август той е назначен за директор на ОДМВР Пловдив. За високите си професионалните успехи комисар Гребенаров е награждаван многократно през годините – сред получените от него отличия са: "Почетен знак на МВР" - Трета, Втора и Първа степен, Почетно отличие на МВР "За доблест и заслуги", медал "Правосъдие, свобода, сигурност", както и наградно оръжие.