Три години и половина затвор при строг режим е наказанието на 26-годишния Орлин Йосифов. Осъденият вече за шести път рецидивист се споразумя вчера с прокуратурата за престъпленията, които успял да извърши между 2 май и 9 юни тази година. Негови жертви първо станали две деца, които отишли на търлата да се забавляват. Но не успели да се нарадват на люлките и лакомствата, тъй като рецидивистът ги заплашил да си дадат парите. А те никак не били много - общо 15.05 лева.
Пострадала и 81-годишна пенсионерка, която Орлин успял да забаламоса. След това я издебнал в гръб, застанал зад нея и дръпнал рязко и болезнено обеците от ушите й. В резултат от грабежа бабата не само е в стрес, но и с разкървавени уши. Златните халки били близо 2 грама и на стойност 127.25 лева. Рецидивистът със завършено основно образование побързал да ги заложи за пари кеш, но служителят в заложната къща заподозрял не съвсем чистата ситуация и подал сигнал.
26-годишният мъж е съден още като непълнолетен, а последно е наказан за хулиганство, което го пратило в затвора. По време на гледането на мярката му за неотклонение той заяви, че приятелката му е бременна и търсил пари за аборта й.