Внушителна дупка на бул.“България“ с размери 120х80х15 сантиметра струва на Община Русе 1708 лева. Искът е подаден от застрахователна компания, която вече е платила обезщетение на шофьор на голф, който катастрофирал заради пълната с вода бездна на пътя.
Историята е още от началото на 2008 година. Човекът карал с не повече от 50 км/ч, когато изведнъж колата се натресла в неразпознаваемата дупка. Пропадането било толкова голямо, че шофьорът разбил с глава предното стъкло на голфа. Освен това колата се оказала със сериозен брой щети, част от които по предния спойлер, бронята, кормилната рейка и предния мост. За късмет на В.Н. застрахователят му изплатил 1151.79 лева, тъй като имал направено каско. Затова сега компанията си търси от Общината не само тази сума, но и лихвите върху нея в размер на 357 лева, както и 200 лева за разноски по делото.
Според съда Общината, чиято грижа е поддръжката на улицата, е проявила бездействие и нито е закърпила дупката, нито я е сигнализирала. Пак според съда водачът нито е можел, нито е бил длъжен да избегне препятствието на пътя. Решението обаче не е окончателно и може да се обжалва пред Окръжния съд.