Това е невероятно! Направо не е истина! Какво е това майсторство, каква е тази физика! Такива бяха коментарите на русенци, които излизаха от Голямата зала на Доходното здание след впечатляващия концерт на грузинския танцов ансамбъл „Сухишвили“. Известните по цял свят като „Летящите грузинци“ танцьори гостуваха за първи път в Русе, като билетите за тяхната вечер бяха изчерпани още в края на август. Заради огромния интерес организаторите направиха още един концерт, който започна три часа преди „редовния“. И на двата залата на Доходното беше претъпкана, не стигнаха и дървените столчета отстрани.
Това, което русенци видяха, надмина техните очаквания. Изящните и достолепни грузинки плуваха по сцената като лебеди с източени шии, а мъжете отговориха на всички представи за пламенните кавказци. Невероятни пируети във въздуха, след които танцьорите падаха на коленете си, мигом се вдигаха и политаха в стръмния ритъм, който поддържаше оркестърът от характерни грузински инструменти, сред които два барабана и два акордеона. А танцьорите, които изписваха причудливи фигури с изправени на палци стъпала, предизвикаха дълго нестихващи аплодисменти. Една от кулминационните точки настъпи, когато при танца с кинжали усещането за смяната на реалностите се подсили от искрите, летящи от истинските удари от кавказките ножове върху малките кръгли щикове. Мигове след това на сцената затанцуваха устремни джигити, които с точни движения забиваха ножове в дървенията на пода - но публиката вече беше останала без дъх.
За поклона на финала излезе и директорката на ансамбъла - Нино Сухишвили, внучка на легендарната фамилия, създала формацията. Под неистовите аплодисменти на зрителите тя махна с ръка и покани своите танцьори да изпълнят бис. И публиката го аплодира благодарно и от сърце.