Съдията на мач между „Янтра“ /Долна Студена/ и „Черноломец“ /Острица/ осъди двама футболисти и техния треньор. Причината - човекът в черно бил засипан с тежки думи, а накрая ял и бой.
Злополучният мач се играл в Долна Студена на 29 септември 2013 година. Към края на първото полувреме футболист на „Янтра“, работещ като психолог в детски дом, получил жълт картон. Специалистът по човешката душа И.М. обаче избухнал и се обърнал към рефера с „цървул“ и „калъф“, а след това добавил люта псувня.
Срещата някак продължила, но в 73-а минута психологът отново развързал език за псувни и оспорване на съдийско решение, което му донесло втори жълт и респективно червен картон.
Тук се намесил негов съотборник, който тръгнал към рефера Хр.Г. с ултиматум да върне картона в джобчето си. За по-убедително „посредникът“ ударил съдията в гърдите и го заплашил, че ако не промени решението си, ще отнесе здрав бой. Реферът обаче смело размахал червения картон.
Тогава към мястото на баталията се устремил треньорът на „Янтра“, който пък работи като педагог в детски дом! Последователят на Макаренко хванал „възпитателно“ арбитъра за шията и почнал до го души с въпроса как така ще си позволява да вдига червен картон. В този момент към терена хукнали и зрители, които също налетели с ритници на рефера. В крайна Хр. Г. успял да се отскубне с помощта на момчета от „Черноломец“ и прекратил мача.
„Помня много добре този случай. Първият футболист бе наказан с лишаване на права за една година, а вторият - за 3 мача“, коментира пред „Утро“ председателят на областния футболен съвет Димитър Димитров-Кулеманс.
В крайна сметка Беленският районен съд се произнесе психологът да плати 1000 лева глоба и 500 лева на рефера за причинения му тормоз и нанесена лека телесна повреда. 1000 лева ще брои и треньорът на отбора Г.П., както и съотборникът на И. М. - А.Е.
Тримата ще обезщетят солидарно съдията с 1000 лева. Той поиска 3000, но съдът прецени, че хилядарката е напълно достатъчно възмездие за обидите и шамарите.