Съседки от „Здравец“ стигнаха до съд заради неизправна пералня, която наводнявала редовно долния апартамент. Пострадалата опитала да се разбере с комшийката си, отишла у тях и я помолила да слезе, за да види пораженията. Станал обаче скандал, дошла полиция и в крайна сметка го отнесла точно потърпевшата съседка от долния етаж - съставили й полицейски предупредителен протокол да се държи прилично и да не нарушава реда. Проблемът с пералнята и наводнения апартамент обаче така и не се решил.
Тогава Н.Й. завела дело в съда. Съдебните вещи лица изчислили, че наводненията в дома й са нанесли щети за 472 лева - заради подгизналите шкафове, влагата, надигнатите тапети и съсипани окачени тавани. Другите комшии, призовани за свидетели, пък взели да се оплакват от нея: жената гледала 14 котки и куче в жилището си, което било малко под 60 квадрата. Космите задръствали канализацията, а от енергото предупредили домоуправителя, че някой ден инсталацията им ще гръмне.
В крайна сметка Районният съд постанови съседката да плати щетите по наводненото жилище. А с кучето и котките останалите комшии явно ще трябва да се разправят отделно.