Днес Долапите отбелязват празника на квартала. Навръх Деня на християнското семейство деца ще почетат най-възрастните хора - 94-годишните баба Върба и баба Данка и 90-годишният ветеран от войните дядо Стоян. По обед ще има среща на поколенията читалищни дейци.
В петък празникът продължава с концерт от 18 часа, в който ще участват местни самодейци, ученици и възрастни.
Купонът е в събота. По обeд долапчани ще извият празнично хоро на площада пред кметството. Преди това ще има кулинарна изложба на традиционни гозби. Освен  местните жени умения в готварството ще покажат и ученици. Специално жури ще оцени най-вкусните и красиво аранжирани ястия, а за победителите са предвидени награди и грамоти.
Другата атракция ще бъдат винопроизводителите от Долапите. Комисия дегустатори ще класират най-качествените домашни вина, а майсторите им ще бъдат наградени. Кметът на Долапите Светлин Савов издаде, че конкуренцията ще е жестока, защото желаещите да се похвалят с майсторлъка си са много.
Накрая всеки, който пожелае да си купи куверт, ще може да продължи празника в пенсионерския клуб, където ще се вихрят и танци.