Рисковото кръгово кръстовище край моста на Бяла ще се чисти от „Пътно поддържане-Русе“. Единствено тази фирма е подала оферта, защото разполага с подходящата техника. Договорът с нея ще бъде подписан до края на седмицата, когато изтича срокът за обжалване по процедурата, съобщи зам. областният управител Милена Хинкова. 
Така всички 8 общини в региона вече ще имат подписани договори за снегопочистване. Община Русе също сложи параф на контракт с Областно пътно управление за зимно поддържане на входно-изходните магистрали и бул. „България“. Както е известно, тя бавеше подписването, защото не беше доволна от размера на държавната субсидия. И за тези части от републиканската пътна мрежа ще се грижи „Пътно поддържане-Русе“.
Същата фирма ще чисти и Дунав мост, тъй като тази година е ред на българската страна. Хинкова обясни, че „Пътно поддържане-Русе“ ще чисти цялото съоръжение, но ще обработва с химикал само нашата част, а румънците - своята. Територията на ГКПП и прилежащите площи са задължение на фирма „Берус“.
Милена Хинкова съобщи още, че кметовете вече започват да поставят снегозащитни съоръжения край пътищата, където стават най-много снегонавявания.