Телефонните измамници за пореден път доказаха, че се възползват от всяка психоза и всеки шанс, като вкараха и Корпоративна търговска банка в схемите си. Така неизвестни успяха да излъжат старица да им даде 920 лева за парче кекс.
В събота около 10.30 часа на домашния телефон на 88-годишна баба се обадил мъж, който се представил за внук й от Испания и обяснил, че има 14 000 лева, блокирани в затворената КТБ. Банкерът обаче му бил познат и щял да му изтегли парите и да ги занесе у бабата на съхранение. Разбира се, услугата не била безплатна - старицата трябвало да плати 800 лева на банкера и 120 на служителя в банката, който ще й донесе парите. Уговорката била да се срещнат пред входа на блока й, като тя не трябвало да затваря телефонната слушалка. В понеделник внукът щял да си дойде в Русе да вземе парите и да й върне 920 лева плюс 500 лева за съдействието. Всичко обаче трябвало да се пази в тайна от близките, тъй като банкерът няма право да тегли пари от затворената банка.
Бабата се зарадвала, че ще помогне за спасяването на парите на внука си и без много да му мисли предала 920 лева на мъж на около 40 години, висок 170 см, закръглен и с тъмно късо подстригана права коса. Насреща взела пакет, в който трябвало да има 14 000 лева. След като в понеделник до обяд внукът не се появил, бабата му звъннала в Испания и разбрала, че е излъгана. После отворила пакета и намерила парче кекс.