Двама зрители могат да гледат театрален спектакъл срещу един билет от 5 лева. Примамливото предложение прави русенският драматичен театър „Сава Огнянов“, откъдето обявяват своеобразен коледен маратон. Той започва на 10 декември и ще продължи до 14-и включително.
Коледните предложения ще важат за спектаклите „Хлапачката от 13-ия етаж“ от Мирча М. Йонеску на 10 декември, „Отворена брачна двойка“ от Дарио Фо на 11-и, „Откога те чакам“ от Орлин Дяков на 12 декември и „P.S. Дъщеря ти, Ана“ от Яна Добрева на 13 декември. Последното представление в предпразничната поредица е „Коледунка-кратунка“ от Мая Дългъчева, който актьорите ще представят на 14 декември.
Афишът на русенския театър предлага две премиери през последния месец на годината. Първата е на спектакъла „Откога те чакам“ на Орлин Дяков, който е и режисьор на постановката. Зрителите ще го видят за първи път на 2 декември от 19 ч в камерна зала „Слави Шкаров“. Втората премиера е на детската история „Коледунка-кратунка“ на Мая Дългъчева, режисьор е Татяна Цветкова. Първи спектакъла ще видят децата от детска градина „Здравец“ на 4 декември.
На 5 декември от 19 ч на Голямата сцена ще гостува Народният театър „Иван Вазов“ с „Духът на поета“ от Стефан Цанев. Ролите в спектакъла изпълняват Христо Мутафчиев, Валентин Танев и Павлин Петрунов. По същото време, но в камерна зала „Слави Шкаров“, ще върви социално-психологическият мюзикъл по пиесата на Мирча М.Йонеску „Хлапачката от 13-ия етаж, постановка Орлин Дяков.
На 7 декември, събота, от 11 ч малките зрители ще могат да гледат „Аладин“ по известната приказка от сборника „1001 нощ“. А на 21 декември от 11 ч ще бъде показана „Коледунка-кратунка“, която ще се играе коледно-благотворително и входът ще бъде безплатен.