В продължение на три часа вчера 56-годишната Снежана Червенкова е прехвърляна между различни отделения на болницата и въпреки тежкото й състояние, бе отпратена у дома си. Историята е абсурдна и в нея са намесени както медици, така и сестрата на болната, която пък има своите претенции. Едно е сигурно - Снежана наистина се нуждае от лечение и то трябва да е специализирано, в болница.
Вчера в 14.22 ч на телефона на Спешна помощ е получено обаждане за транспортиране на болна от дома й до Инфекциозно отделение, тъй като личният й лекар има съмнения за бактериален менингит.  
Екипът с фелдшер Веселка Енчева тръгва към адреса, но тъй като никой не е осигурил помагачи за лежащо болната Снежана, трудно сформират група за пренасянето й до линейката. В апартамента е само сестра й Милена, която отскоро се грижи за 56-годишната инженерка.
Личната лекарка д-р Албена Великова дойде в апартамента, показа един лист за хоспитализация и нареди да се закара сестра ми в болницата - без да я прегледа, без нищо. От болницата твърдят, че случаят не е за тях. Само ни размотават, а сестра ми е болна, възмущава се грижовната сестра Милена.
Единственият ми мотив е да помогна на пациентката си и тя да бъде лекувана адекватно от специалисти - нещо, което не е по силите на нито един личен лекар, коментира пред „Утро“ д-р Албена Великова. Самата тя от месеци следи състоянието на болната Снежана и е изключително загрижена за живота й. В консултация с екип русенски невролози  преди седмица се взема решение пациентката да бъде изпратена на ядрено-магнитен резонанс в Търговище. Резултатите обаче все още не са пристигнали в Русе и никой няма точна диагноза. Всички са категорични, че състоянието на учителката от ПГ по дървообработване Червенкова не е никак добро.
Когато екипът на Спешна помощ все пак натоварва болната в линейката, я откарва в Инфекциозно отделение. Там обаче началникът д-р Доротея Игова не е съгласна с предполагаемия бактериален менингит, тъй като не е доказан и ги пренасочва към Спешно приемно отделение на болницата.
В Приемно правят преглед, но д-р Кито Пулидо се подписва под документ, в който изразява становището си, че не се налага спешен прием в отделение.
В цялото това време пациентката е навън, без да е ясно какво ще се случва, във видимо тежко състояние и накрая принудена да се прибере отново у дома.
Медиците от Спешна помощ негодуват, че за тези три часа са работили с линейка по-малко, екипът им се ползва само за товарачи и в крайна сметка безрезултатно за болната. Поради липса на координация между всички участници във вчерашната драма пред вратите на болницата, пациентката продължава да бъде с опасност за живота и в тежко състояние.