Временната забрана за работа на магазин ЦБА на ъгъла на ул.“Плиска“ с ул.“Тулча“ вчера е вдигната за търговската зала, съобщи началникът на отдел „Контрол на храните“ към Областната дирекция по безопасност на храните д-р Георги Дяков. През почивните дни персоналът е отстранил всички нередности, за момента няма и стоки с изтекъл срок на годност.
Два склада към търговския обект са останали запечатани заради наложителен ремонт за отстраняване на течове по предписание на дирекцията. След като той бъде изпълнен, складовете също ще започнат работа, посочи д-р Дяков. Той обясни още, че от началото на годината в дирекцията са постъпвали много сигнали срещу този магазин, но повечето от тях не са били доказани. За тези, които действително отговаряли на истината, са пускани предписания, чието изпълнение строго е било наблюдавано от инспекторите.
Както „Утро“ писа, в петък магазинът бе временно затворен от ОДБХ заради лоша хигиена. Заповедта за тази крайна мярка е съдържала три страници, две от които съдържали допуснатите нарушения.