Викторианската епоха в Англия завладя една от класните стаи в професионалната гимназия по икономика и управление „Елиас Канети“ преди дни. Строги рокли, стари дантели, шапки и бонета, артистично завързани шалове като вратовръзки под сюртуците, свещеник в черно расо промениха до неузнаваемост момчетата и момичетата от 8 Д клас, които представиха кратка, но вълнуваща драматургична версия на първия издаден роман на Шарлот Бронте „Джейн Еър“.
Само за десетина дни учениците под ръководството на своята преподавателка по английски език Румяна Тодорова бяха успели да влязат блестящо в ролите на умната и чувствителна Джейн Еър, на строгия Едуард Рочестър, на Мис Феърфакс, Джон, Нанси, Грейс и другите персонажи от творбата на английската писателка. Габриела Фердинандова, Димитър Стойчев, Жанита Рафаелова, Мелиса Вейсалова, Константин Динков, Камелия Борисова, Даяна Величкова и техните съученици пожънаха горещи аплодисменти от връстници и гости на спектакъла. Специални поздравления трупата и режисьорът Румяна Тодорова получиха от директора на икономическата гимназия Румяна Белчева. От 2006 г. всяка година Румяна Тодорова подготвя такова представление с учениците, които освен владеене на английски показват и неподозирани дарби, каза Белчева. Досега младите актьори са показали спектакли по творби на Джером К.Джером, Шекспир, Оскар Уайлд, Марк Твен и други класици на британската и американската литература.
Финала на учебната година в професионалната гимназия по икономика белязаха и други изяви на учениците, които се превърнаха в поводи за радост и за гордост. Единадесетокласничките Десислава Петрова и Шенгюл Хасанова се представиха отлично на експерименталната олимпиада по правата на човека, организирана през юни от център „Отворено образование“ и катедра на ЮНЕСКО в Бургаския свободен университет. Десислава и Шенгюл се справиха много добре с темите, които бяха изтеглени на олимпиадата в Приморско - „Дискриминация на жените“, „Ромите“, „Бежанците и правата на човека“ и „Избори“. Убедителното отстояване на принципи и позиции направи двете момичета победителки, заедно с Теодора Минчева от Математическата гимназия в Русе и още по един представител от Сатовча, Варна, Перник и Плевен.