Нашумелият преди време русенски предприемач Меджнун Мустафов /вдясно/ поема продажбите на продуктите на „Приста ойл“ в Русия. Според подписан миналата седмица договор оторизиран представител на българската компания за руския пазар вече е фирма „Транс ойл“, на която русенецът Мустафов е генерален директор. Договорът предвижда продажби на цялата гама продукти от производствената листа на стойност 1 млн. евро годишно.
Името на Мустафов нашумя през 2008 г. Тогава той бе председател на Сдружението за икономическо и социално сътрудничество между България и Русия в Русе и стопанисваше в града руския ресторант „Екатеринодар“. Същата година влезе в медиите с изпратено от Русия открито писмо, в което се оплака, че бил жестоко  тормозен от властите в родния град на съпругата си Маргарита Краснодар заради нейн флирт с местен полицейски началник.
Днес тези недоразумения се оказват забравени, а самият Мустафов вече е шеф на петролна фирма от консорциума „ВКБ“ на Виктор Константинович Бударин, председател на Надзорния съвет на Кубан кредит банк. Точно чрез тази фирма Мустафов става едър дистрибутор на „Приста ойл“.