Строежът на мултифункционалната зала в Училището за европейски езици започна година след като бившият финансов министър Симеон Дянков символично отбеляза отпускането на 1 млн. лева от държавния бюджет.
Проектът беше забавен заради обжалване на поръчката. Върховният административен съд миналата седмица се произнесе в ползва на избрания изпълнител - софийската фирма „Техно Строй България“. Още в петък строителите започнаха работа. Без да почиват през уикенда, те вече са подготвили площадката, върху която ще бъде монтирана залата. Един орех и една ела са изкоренени, защото попадат в терена.
В мултифункционалната зала ще може да се играе баскетбол и волейбол, тенис на корт и други спортове. В нея ще има 128 седящи места, сервизни помещения, треньорска стая и склад. Залата ще бъде свързана с топла връзка с гимназията.
Техническият ръководител вчера заяви, че амбицията е залата да бъде готова до края на годината. Срокът за завършване на проекта обаче е 3 месеца. Затова кметът Пламен Стоилов каза, че няма да позволи бързането да бъде за сметка на качеството.