Ученици от Училището за европейски езици почетоха паметта на жертвите на автомобилни катастрофи на пешеходната пътека на ул. „Плиска“, където на Коледа през 2011 година бе отнет животът на 12-годишната Ники. Децата  положиха цветя на мястото и призоваха шофьорите и пешеходците да бъдат внимателни на пътя. Третокласници и четвъртокласници закачиха на крайпътните заграждения свои рисунки по темата.
Повод за инициативата на Ученическия съвет беше Световният ден за възпоменание на жертвите на пътно-транспортни произшествия - 17 ноември. Ние сме съпричастни към проблема и настояваме да се спазват правилата за движение, защото няма нищо по-ценно от човешкия живот, каза пред „Утро“ Мирел Абтулова от 11а клас, която е и председател на Ученическия съвет. Тя припомни, че точно на тази пешеходна пътека преди инцидента с Ники е нямало никакви предупредителни знаци.
Малките ученици пък споделиха, че в училище ги учат как да пресичат и дори когато са на „зебра“, първо да се огледат. Шофьорите много бързат, но трябва да се научат да пазят децата и възрастните, казаха малчуганите.