Боксьорът на „Локомотив“ /Русе/ Айрин Исметов стана победител в първия кръг от държавното първенство за мъже във Велико Търново. Състезанието беше валидно и за купа „България“.
Възпитаникът на треньора Алексей Рибчев стигна до финала след 3 победи в категория до 64 килограма. Най-интересен бе полуфиналният му дуел срещу Иво Йорданов, който се състезаваше доскоро за „Дунав“ /Русе/ при наставника Кънчо Георгиев, но вече защитава цветовете на Националната спортна академия. След много оспорван и любопитен двубой Айрин записа успех с 2:1 съдийски гласа. Тази среща бе последният му дуел от първенството, защото другият финалист - Ангел Христов от „Кико“ /София/, не се качи на ринга.
„Съперникът му изглежда се уплаши и реши, че няма никакви шансове срещу Айрин. Исметов показа, че е в добра форма“, коментира Рибчев пред „Утро“.
Финален мач игра още един възпитаник на русенската школа и на „Локо“ /Русе/ - Николай Коев. Николай, който също се състезава за НСА, отстъпи на финала срещу Симеон Чамов от ЦСКА с 0:3 /27:30, 28:29, 27:30/.
Този двубой предизвика доста коментари сред специалистите. Според мнозина Коев е съвсем равностоен съперник на Чамов и само малко не му достига да стане номер 1 в категорията. Във всеки случай всяка следваща битка между тях ще е много интересна, защото и двамата имат претенции да се утвърдят като титуляри в националния отбор.