Ремонтът на тротоарите на ул. „Райко Даскалов“ ще бъдат приоритет през следващата година. В централна градска част има и други проблемни тротоари - например, по „Цар Освободител“преди кръстовището с „Александровска“, но с програмата си през 2014-а поетапно ще ги подобрим. Това заяви кметът Пламен Стоилов в отговор на питане на общинския съветник Николай Михайлов по повод сигнали от граждани.
Кметът обясни, че много време междублоковите пространства и тротоарите са били на заден план, но за първи път от тази година е започнало поетапното им възстановяване. Тъй като обаче бюджетът не стига всичко да се свърши наведнъж, Стоилов уточни, че в годишната програма за ремонтите първо се залагат най-натоварените платна, след това второстепенните, после тротоарите и накрая се оформят блоковите пространства. По тази причина обслужващата уличка към 10 гаража до бл.32 в „Дружба“ нямало как бъде асфалтирана, при положение че много други улици, по които има голям трафик, чакат нова настилка. Кметът обясни, че в конкретния случай ставало дума за ангажимент на Общината още от 2008 година, който не бил изпълнен. Едва тази година насипахме трошен камък, но за асфалт няма как да говорим, каза в заключение Пламен Стоилов.
Тъй като темата с лошите тротоари и дупките по улиците е актуална, кметът не пропусна да каже, че през следващата година три, а не два както досега, екипа на „Комунални дейности“ ще изпълняват ремонтната програма на Общината. И призова русенци да подават сигнали за лоша инфраструктура, за да могат обектите да залегнат като приоритет.
Николай Михайлов остана удовлетворен от кметския отговор и призна, че наистина вижда стремеж Общината да решава комуналните проблеми на Русе.