В събота сутринта офисът на „Атака“ на бул.“Скобелев“ в Русе за втори път в рамките на седмица и за трети от началото на месеца осъмна с разбити стъкла. Миналия понеделник той отново беше подложен на вандалска атака, при която беше счупено стъклото на входната врата и бяха разрязани двата билборда на тв „Алфа“ и големият партиен надпис над входа. Сега са счупени стъклата на вратата и на един от прозорците и е изкъртена една брава. Нападенията се правят по идентичен начин, като по витрините се хвърлят бирени бутилки и камъни. Всяка подмяна на строшените стъкла струва на партията по 1000 лева.
„Плаща се на определени лица, за да изпълняват политически поръчки. Този вандализъм е следствие на политиката, която води „Атака“. И идва от същите партии, които инициират протестите в страната. Нападенията не са само в Русе, извършват се и в други градове в страната“, коментира вчера депутатът от „Атака“ Любомир Владимиров.
„Има и други, нормални начини да изразиш позицията си“, казва общинският съветник от „Атака“ Мирослав Славчев, който пръв узна за атаката срещу партийния офис и в събота беше там заедно със следствения екип, който правеше оглед на щетите.
От партията са решени да не допуснат ново посегателство срещу офиса си. Вече е монтирана нова по-съвременна видеосистема, предвижда се и жива охрана плюс метални транспаранти, които допълнително да опазват стъклата. „Този офис все пак е общинска собственост, т.е. на всички ни, затова се чувстваме длъжни да го опазим с всички възможни средства“, обясни мерките за сигурност Владимиров. И допълни, че се надява полицията да си поразтресе контингента, за да разбере кои са извършителите на нападението.