ЦСКА и Левски не се победиха и направиха 0:0 в първия мач между двата тима от осминафиналите на турнира за Купата на България.

"Червени" и "сини" изиграха доста оспорван мач, но за разлика от срещата за първенство, която ЦСКА спечели с 3:0, днес "сините" бяха на доста по-високо ниво и имаха доста повече положения за гол пред вратата на съперника.

В 11-ата минута Марсиньо центрира от пряк свободен удар, Апостол Попов игра с глава, но нямаше кой да засече топката в мрежата на Пламен Илиев. Само минута по-късно, отново Марсиньо отправи първи опасен удар, но той мина покрай лявата греда на ботевградчанина. В 21-ата минута "армейците" все пак се разписаха, но голът на Валентин Илиев бе отменен от рефера Цветан Кръстев, заради засада.

"Сините" отговориха с няколко опасности пред вратата на Черни, а в 34-ата минута Мирослав Иванов от фаул нацели десния страничен стълб на Черни. В 38-ата минута Мартин Петров центрира от дълбочина, Емил Гъргоров игра с глава, но топката попадна в ръцете на "синия" страж и двата тима се оттеглиха на почивка при резултат 0:0.

Левски започна доста по-надъхано второто полувреме и в 69-ата минута Гари Родригес получи хубав пас, тръгна да спринтира с топката в крака, но Томаш Черни излезе напред и успя да избие. В ответната атака Мамади Сидибе излъга няколко играчи на гостите, Пламен Илиев излезе неразчетено напред, но в крайна сметка не се стигна до опасност пред вратата на Левски.

Последва коварен удар на Емил Гъргоров от границата на наказателното поле, топката обаче прелетя на сантиметри от лявата греда на Илиев. В 85-ата минута Кевин Бру центрира отлично отляво, но влезлият като резерва Димитър Макриев бе блокиран от Фо Поре, който изчисти в корнер.

В крайна сметка, двата тима не успяха да си вкарат гол до края на двубоя и четвъртфиналистът от тази двойка ще стане ясен след реванша, който отново ще бъде на стадион "Васил Левски" на 19 декември.