Сърбия поведе с 1:0 победи на Чехия във финалния двубой за Купа „Дейвис”, неофициално световно отборно първенство по тенис. В първия мач на единично голямата звезда на домакините Новак Джокович се справи с 3:0 сета с Радек Щепанек, в отделните части 7:5, 6:1, 6:4.
В събота предстои двубой на двойки, а в неделя са решителните два мача на единично (при необходимост).
Първият сет на двубоя между Ноле и Щепанек започна равностойно, като в началните 5 гейма пробиви нямаше. В интерес на истината двамата демонстрираха не особено привлекателен тенис, в който преобладаваха късите разигравания и грешките.
В шестия гейм Джокович вдигна оборотите и успя да пробив за 4:2. Още в следващия гейм обаче Щепанек можеше да върне пробива. Ветеранът стигна до преднина 40:15, но в следващите 2 разигравания дори не успя да върне топката в насрещното поле. В последствие Щепанек получи и трети шанс за пробив, но и този път Джокович се спаси и затвърди пробива.
Малко по-късно Ноле сервира за първата част, но отново се пропука и позволи на Щепанек да поведе с 40:0. Първият брейк-пойнт бе спасен с ас, но при втория сърбинът допусна грешка от бекхенд и върна интригата в сета- 5:4. Все пак Джокович успя да затвори сета преди тайбрек. Местният любимец осъществи решителен пробив в 12-ия гейм и подпечата преднината си в мача – 7:5.
По коренно различно начин се разви втората част. Щепанек взе първото си подаване, след което поведе с 40:0 и имаше 3 последователни точки за пробив. Джокович обаче не трепна, взе подаването си, а до края на сета не даде шанс на съперника си – 7:5, 6:1 след по-малко от 90 минути игра.
В заключителната трета част играта бе равностойна до деветия гейм, когато Ноле комфортно проби на 15, след което със сервис на своя страна подпечата преднината на Сърбия.