Не сме се променили, това е. Продължаваме със злобата, със завистта. Да ви кажа, хич не следя кой от какво е недоволен и за какво протестира.

Това казва българската футболна легенда Христо Стоичков пред вестник "Стандарт" по повод случващото се в страната през последните месеци. "Аз съм безпартиен, за 20 години не успяха да ме омацат. Опитаха, но не стана. Така ще е в България, докато всеки руши, а никой нищо не прави. Минават, колкото да се бият в гърдите: "Аз, аз". Дотам сме", казва още той.

На въпроса дали "пропуснахме инерцията след великите успехи от "Парк де Пренс", САЩ`94 и Евро`96?" Стоичков казва следното: "Разбира се, че всичките тези мачове са подвиг. Дължат се на прекрасните футболисти, на ръководството. Никога не сме се делили, играли сме за държавата си. И излизахме само за победа, друго нямахме в главата. Е, не винаги се получаваше, непобедими отбори няма. Но не всички разбраха какво постигнахме. Стигна се дотам да ни споменават само по номера. Искаха направо да ни изтрият, но няма как. Ще останем в историята. Защо не продължиха успехите? Защото няма ценностна система в България, няма държавност. Затова ще си останем със старите лаври. Дано се родят и след нас, но се съмнявам - песимист съм".

Според него всико това се дължи на "корупции, какво ли не". "Само вижте как пишат. То много лесно да подкупиш някой и той да изкара, че играеш супер. Но какво стана през последните 4 квалификации. Нищо! Той Любо Пенев най-добре го знае. Били се върнали 30 000 фенове на стадиона срещу Чехия. Ама накрая точките колко са? Пак толкова. Купиш им за 5 лева една пица, газирана вода и те пишат", казва още Христо Стоичков.