Футболистите на „Дунав“ ще играят днес в Ловеч контролен мач срещу „Литекс“. Проверката срещу елитния тим бе уредена след обаждане и по молба на Величко Дихонов, финансов директор на ловчанлии. Двубоят на дунавци срещу четирикратния държавен шампион и подгласник на лидера „Лудогорец“ в тазгодишното първенство на „А“ група ще започне в 14 часа.
Старши треньорът на „Дунав“ Самир Мъстънов ще попълни групата с дошлите на проби съответно от ЦСКА и „Левски“ /София/ офанзивни полузащитници Костадин Борисов и Кристиян Димитров. Двамата младежи вероятно ще бъдат пратени на терена през второто полувреме.
Междувременно плъзнаха слухове, че сред част от играчите на „Дунав“ зрее недоволство след решението на ръководството да бъдат глобени с по една заплата. По този повод потърсихме наставника Мъстънов.
„Санкцията за лишаване от една заплата, при положение че отборът не завърши есенния сезон в първата осмица, бе сведена до знанието на всички преди втория кръг от шампионата. Дали играчите недоволстват? Не, няма такова нещо! Обстановката за работа е много добра, по-добра дори отпреди. Всички тренират професионално и нямам никакви забележки“, каза Мъстънов.
Той отрече и слуха, че някои футболисти са на ръба да поискат да си тръгнат предсрочно.
„Единствените, които вече не са при нас, са Николай Петров, Стоян Марудов и Младен Стоев. Останалите момчета са в „Дунав“ и ще останат тук, каза Мъстънов.