Ветераните на „Дунав“ се класираха за първи път за финалния мач на държавното първенство по футбол. След 4:1 за русенци в първия полуфинал срещу „Левски“ /Сф/ в Русе, нашите отстъпиха вчера в реванша на столичен терен с 1:3. Двубоят за титлата ще се играе следващата седмица в Габрово, Севлиево или Велико Търново, като датата ще бъде уточнена тези дни. Съперник на дунавци ще бъде отборът на „Ботев“ /Пловдив/.
Без селекционера си Димитър Димитров-Кулеманс, който бе пратен като дежурен делегат на мача за купата на България между „Лудогорец“ и „Берое“ в Разград, но поддържаше непрекъснат контакт с „наследника“ си Митко Тотев, „Дунав“ поведе в 30-а минута с гол на Румен Шанкулов. Той получи топката в коридор, напредна и стреля под плонжа на вратаря Георги Шейтанов.
Левскарите изравниха бързо с попадение на Мариян Христов, който засече топката с глава. Малко по-късно Христов се разписа по абсолютно същия начин и двата отбора се оттеглиха на почивка при 1:2.
През второто полувреме футболистите на „Левски“ заложиха на безброй центрирани топки, тактика, която улесни русенската защита. Напред дунавци пък направиха поне 15 остри контри, но се разминаха с втори гол. В края на мача Даниел Боримиров оформи пировата победа на отбора си - 3:1.
Сред по-известните в близкото минало играчи на „Левски“ на терена бяха Христо Йовов, Даниел Боримиров, Мариян Христов, Елин Топузаков, Христо Телкийски. 
„Дунав“: Красимир Дончев, Ивайло Иванов, Ивелин Спасов, Радослав Комитов, Самир Мъстънов, Величко Великов, Пламен Петров, Шанер Ремзи, Румен Шанкулов, Ивайло Кирилов, Мариян Тодоров /Кирил Кирилов, Росен Маринов, Николай Николов, Ценко Василев, Митко Тотев/.