Осемте победители от регионалните етапи на любителския футболен турнир „Ариана Аматьорска лига“ ще си дадат среща в Русе днес и утре за мачове от финалния национален турнир. Срещите на централния градски площад ще се играят върху изграден вече мобилен стадион „Ариана Арена“.  
Отборите, които достигнаха до финалната фаза, са „Сборная“ от етапа в Благоевград, „Тренто“ от Русе, „Ел Галактикос“ от Стара Загора, „Даяна“ от Пловдив, „Бастун“ от „Варна, „Клетката“, „Романо“ и „Малки страсти“ от София. 
Тимовете ще са разпределени в две групи по 4 отбора. Първите два състава във всяка група ще се класират за полуфиналите, където ще играят на елиминационен принцип.
Новият шампион на „Ариана Аматьорска лига“ ще бъде определен във финален мач утре около 12.40 часа.
Шоуто обаче ще е в 19.30! Тогава първенецът при аматьорите ще се срещне в демонстративен мач срещу миниотбор на шампиона при професионалистите „Лудогорец“ /Разград/. Очаква се разградчани да пристигнат със своя клубен талисман - подарената им от „Лацио“ орлица. 
Турнирът ще бъде открит и закрит от кмета на Русе  Пламен Стоилов. Специален гост ще е посланикът на „Ариана Аматьорска лига“ Красимир Балъков. Бившият национал и старши треньор на „Литекс“ ще награди шампиона.