„Дунав“ урежда формалностите за привличането на много опитен защитник, научи „Утро“. Авторитетният футболист е на 29 години и има стаж в добри отбори от „А“ група. Той ще се присъедини към „сините“ идния понеделник. С ангажирането на бранителя ще приключи и първият етап по сглобяването на широк състав с поне двама играчи в конкуренция за всеки пост. 
По всичко изглежда, че русенци ще се разминат засега с Пламен Кожухаров от „Калиакра“. Брат му Кристиян вече тренира под ръководството на старши треньора Веселин Великов, но Пламен трябвало да лекува травма, което ще отнеме поне месец и половина.
Великов се отказа и от идеята за привличането на великотърновския вратар Венцислав Димитров, тъй като вече има на разположение опитния Цветомир Цанков.
Предвидената за 16 юли контрола срещу „Академик“ /Свищов/ няма да се състои. „Студентите“ се извинили, че не могат да вземат участие в проверката, тъй като закъснели сериозно със старта на подготовката. Така дунавци ще гостуват на 17 юли в Разград за мач срещу младежкия тим на „Лудогорец“, а на другия ден ще се срещнат с „Добруджа“ в Добрич.
Според фактор в клубното ръководство, пожелал анонимност, тренировките на Веселин Великов говорят за професионализъм, невиждан по русенските терени от 2006 година, когато старши треньор на отбора беше Ферарио Спасов.
„Момчетата работят, слушат, изпълняват!“, заяви дунавският шеф.
В същото време ръководството на клуба благодари на „Спортни имоти“ за грижите по поддръжката на терена на Градския стадион.