Магазинът на ЦБА на ъгъла на улиците „Плиска“ и „Тулча“ срещу комплекс „Париж“ вчера бе затворен заради лоша хигиена от Областната дирекция по безопасност на храните /ОДБХ/.
До крайната мярка се стигнало, след като от месец насам почти всеки ден в супера са констатирани нарушения, описани в две страници от контролните органи.
Сред тях са продажба на захарни и шоколадови изделия с изтекъл срок на годност, мухъл от течове в различни помещения в обекта, откриване на месо в транжорната, което е над капацитета й, и други.
Издавани са предписания за всички констатирани нарушения, съставяни са и актове, но управителят и персоналът на магазина не са взели никакви мерки за подобряване на хигиената. Освен това в дирекцията има три жалби от граждани за продажба на продукти с изтекъл срок, които могат да причинят салмонелоза, посочи директорът на ОДБХ проф.д-р Владимир Хвърчилков.
Вчера персоналът още бе в магазина, но отказа да коментира наложената забранителна мярка. Редовна клиентка от квартала обаче заяви, че проблемите с хигиената били очевидни.
Магазинът е затворен временно. След отстраняването на всички установени нередности той трябва да бъде проверен основно от комисия от Агенцията по храните и едва тогава може да заработи отново. Кога ще стане това, зависи главно от собствениците му.