Общо 20 122 лева е дарила фондация „Бистра и Галина“ през миналата година и така е подпомогнала изявите на талантливите деца артисти, спортисти и състезатели в научната област от Русе. Кратък разказ за всеки един от стипендиантите се съдържа в годишния бюлетин на фондацията, представен вчера от децата от клуба по журналистика в тазгодишната Лятна академия.
През това лято 132 деца избраха различните клубове на детската академия, като рекорд отбеляза класната стая на бъдещите журналисти - 16 момичета и момчета. За 14-те години, в които се провежда лятното училище, общо 1485 русенски деца са се докоснали до професионалисти в различни области, подготвени в 98 класни стаи.
След успешното представяне на бюлетина на фондацията, децата от класната стая по журналистика продължават подготовката си за първия вестник за културен туризъм в Русе. Всеки от участниците е поел свой ресор и събира информация за музеите, религиозните храмове, историческите и природните забележителности на региона. Децата работят под ръководството на доц.Соня Алексиева от Нов български университет и журналистката от БНТ2 Кремена Николова.