17-годишната възпитаничка на Училището по европейски езици Нели Кръстева спечели трета награда в националния конкурс за написване на статия за Уикипедия на тема „Текстилната индустрия на България - развитие и съвременно състояние“. Той бе организиран от областната администрация на Сливен по повод националните чествания „180 години българска индустрия“.
Областният управител на Русе Венцислав Калчев връчи вчера наградата на русенското момиче - грамота от Националния музей на текстилната индустрия в Сливен, от областния управител на Сливен Корнелий Желязков и парична премия. Калчев пожела на 12-класничката още много успехи и й подари разкошен букет.
Нели Кръстева сподели, че е много щастлива, не е очаквала тази награда, тъй като в конкурса са участвали 90 души. Признанието обаче й дава куража, че изборът й да стане журналист, е правилен. Момичето разказа, че научило за конкурса от учителката си по география, а за наградата - пак в същия час преди контролно. За успеха си Нели е получила и еднократна стипендия от училището си, което се гордее с постижението й.